Přijímací zkoušky do tříletých nematuritních oborů (Pekař, Cukrář, Kuchař-číšník) se nekonají.
Jednotné přijímací zkoušky (státní) pro čtyřleté maturitní obory Hotelnictví, Logistické a finanční služby a nástavbový obor Podnikání se konají podle pravidel nastavených MŠMT (formou písemného testu z ČJL a MAT):
Školní přijímací zkoušky se v letošním školním roce nekonají.
Termín odevzdání přihlášek ke studiu ve školním 2023/2024 je do 1. března 2023.
Od školního roku 2018/2019 bylo zrušeno školné ve všech oborech, po celou dobu studia!
KÓD | Název oboru | Doba studia | Školné | Způsob ukončení | Určeno | Max. počet přijímaných |
65-42-M/01 |
Hotelnictví z toho: |
4 |
ne
|
maturita
|
ZŠ
|
celkem 40 |
37-42-M/01 | Logistické a finanční služby | 4 | ne | maturita | ZŠ | 15 |
65-51-H/01 | Kuchař - číšník | 3 | ne | výuční list | ZŠ | 40 |
29-54-H/01 | Cukrář | 3 | ne | výuční list | ZŠ | 15 |
29-53-H/01 | Pekař | 3 | ne | výuční list | ZŠ | 5 |
64-41-L/51 | Podnikání - denní | 2 | ne | maturita | vyučen | 15 – 18 |
Obor Hotelnictví
1. Jednotné přijímací zkoušky (ČJL a MAT) - podíl 60% na přijetí
2. Průměrný prospěch na základní škole za poslední ročníky studia (30%)
3. Hodnocení školních a mimoškolních aktivit v předchozím studiu, zájem o studium a
zdravotní předpoklady pro zvolený obor (10%)
4. Úspěšné dokončení studia na ZŠ
Obor Logistické a finanční služby
1. Jednotné přijímací zkoušky (ČJL a MAT) - podíl 60% na přijetí
2. Průměrný prospěch na základní škole za poslední ročníky studia (30%)
3. Hodnocení školních a mimoškolních aktivit v předchozím studiu, zájem o studium a
zdravotní předpoklady pro zvolený obor (10%)
4. Úspěšné dokončení studia na ZŠ
Obor Kuchař – číšník
1. Průměrný prospěch na základní škole za poslední ročníky studia
2. Hodnocení školních a mimoškolních aktivit v předchozím studiu, zájem o studium a
zdravotní předpoklady pro zvolený obor
3. Úspěšné dokončení studia na ZŠ
Obor Cukrář/ka
1. Průměrný prospěch na základní škole za poslední ročníky studia
2. Hodnocení školních a mimoškolních aktivit v předchozím studiu, zájem o studium a
zdravotní předpoklady pro zvolený obor
3. Úspěšné dokončení studia na ZŠ
Obor Pekař/ka
1. Průměrný prospěch na základní škole za poslední ročníky studia
2. Hodnocení školních a mimoškolních aktivit v předchozím studiu, zájem o studium a
zdravotní předpoklady pro zvolený obor
3. Úspěšné dokončení studia na ZŠ
Obor Podnikání
1. Jednotné přijímací zkoušky (ČJL a MAT) - podíl 60% na přijetí
2. Výuční list (Vysvědčení o závěrečné zkoušce) – možno doložit po úspěšném složení ZZ
3. Průměrný prospěch na střední škole za poslední ročníky studia (40%)
Podrobná kritéria přijímacího řízení a další užitečné podrobné informace viz níže.
Více informací na: https://prijimacky.cermat.cz/
Úpravy podmínek pro uchazeče s SVP čí osoby dlouhodobě pobývající v zahraničí nebo pro cizince podle LEX Ukrajina viz:
https://prijimacky.cermat.cz/menu/upravy-podminek-prijimaciho-rizeni
01 Přijímací řízení MATURITNÍ OBORY 2023 Vyhlášení 1. kola a Kritéria přijímacího řízení na školní rok 2023-2024
02 Přijímací řízení UČEBNÍ OBORY 2023 Vyhlášení 1. kola a Kritéria přijímacího řízení na školní rok 2023-2024
03 Celková informace k přijímacímu řízení na SŠ
04 Přihláška ke vzdělávání - studiu ve střední škole_denní studium – PDF
05 Přihláška ke vzdělávání - studiu ve střední škole denní studium – xlsx
06 Přihláška ke vzdělávání - studiu Nástavbové studium_SS_20222023_nastavba-denní – PDF
07 Přihláška ke vzdělávání - studiu Nástavbové studium denní – xlsx
08 Vysvětlivky k přihláškám
09 JPZ_schema_2023 časový rozvrh
V Pelhřimově dne 24. ledna 2023
Mgr. Libor Capák
ředitel školy