Nejlepší štrúdl od H2A

Právě nyní je sezóna jablek, a tak se peče štrůdl

Studenti 2. ročníku HŠ si minulý týden zkusili o TPP upéct jablkový závin. Recepty získali od svých maminek a babiček. Připravovali těsto se šlehačkou, jogurtem, pivem, lístkové, tažené a pak už kuchyní voněla pečená jablka, vanilka a skořice. Ochutnávka závinů byla náročná a vybrat nejlepší ještě těžší. Nakonec vyhrál: Štrůdl od Martiny

Těsto - 2 dl vody, 1 ks vejce, 600 g hl. mouky, 200 g másla

Postup - těsto zpracujeme, vyválíme, naplníme jablky a rozinkami namočenými v rumu. Prosypáváme cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí a strouhánkou opečenou na másle. Nakonec potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými mandlemi. Pečeme při 180°C. Zkuste ho i Vy.

Dobrou chuť!!!