Studijní obor 65–42–M/01

HOTELNICTVÍ

Čtyřletý studijní obor pro žáky s ukončenou povinnou školní docházkou – denní studium.

Profil absolventa:

  • ovládá dva světové jazyky, je schopen komunikovat ve styku se zákazníkem i v běžných životních situacích, možnost volitelného třetího jazyka
  • absolvent je připraven na vykonávání odborných činností provozních, obchodně podnikatelských i řídících v nejrůznějších funkcích a právně organizačních formách podnikání v oblasti cestovního ruchu, a to jak z hlediska zaměstnaneckého, tak i zaměstnavatelského – podnikatelského
  • zná základy daňové politiky a tvorby cen, chápe význam ekonomických informací, ovládá základy účetnictví
  • ovládá základní technologické postupy příprav pokrmů, techniku a pravidla obsluhy, zná gastronomická pravidla a nejnovější trendy v této oblasti
  • ovládá základní činnosti běžně vykonávané v hotelovém provozu, v recepci a dalších hotelových službách
  • osvojil si dovednosti marketingu a základy podnikového managementu, osvojil si principy právního vědomí
  • zná strukturu turistických služeb a má základní dovednosti nezbytné k jejich provozování, získal dovednosti k výkonu průvodcovské činnosti

Praxe:

  • učební praxe probíhá během výuky ve škole a ve vybraných provozovnách (Hotel Slavie, Resort Svatá Kateřina, Restaurace na Čtyrce, Patro, Hotel Farma a další)
  • pravidelná účast na gastronomických akcích konaných školou jako jsou svatby, rauty, akce formu cateringu, firemní večírky (např. Chirurgické dny, Pelhřimovský podvečer)
  • možnost individuální praxe v místě bydliště
  • kuchařské a barmanské soutěže

Mohlo by vás zajímat:

  • žáci mohou získat školní prospěchové stipendium (500,- až 1.000,- Kč za pololetí)
  • podílet na placených gastronomických akcích pořádaných školou

Výstupy:

  • vysvědčení o maturitní zkoušce
  • možnost absolvovat certifikované kurzy (např. barmanský, studené kuchyně, baristický)

Uplatnění:

  • manažerské funkce v hotelnictví a gastronomii na střední úrovni řízení
  • pracovník ve službách pro cestovní ruch a v gastronomických provozech

Další studium:

  • vysoké školy a vyšší odborné školy

Přijímací řízení:

  • v letošním školním roce se budou konat jednotné přijímací zkoušky z ČJ a MAT

          1. termín – 12. dubna 2018                2. termín – 16. dubna 2018

Učební plán:

Hotelnictví - učební plán v PDF